50 g smør 
3 hele æg 
2 dl sukker 
2 ½ dl kartoffelmel 
1 ½ tsk bagepulver 
1 spsk vaniljesukker 
2 spsk kakao 
2 spsk varmt vand 
 
Smelt smørret i en gryde og lad det køle lidt.
Pisk æg og dukker skummende. 
Bland kartoffelmel, bagepulver og vaniljedukker og kom det i æggene 
sammen med det smeltede smør.
Vær på vagt, kakao og vand skal bruges om lidt.
Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt 
sandkageform på ca. 1 ½ l.
Rør kakao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej.
Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes. 
Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175ºC. 
Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten.
  
Tips: Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet. 
Den er uden hvedemel, praktisk hvis du har en glutenallergiker i familien eller vennekredsen.