Logo

Vegetarisk blomkålssuppe + Bagt ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vegetarisk blomkålssuppe + Bagt ost

Blomkålssuppe, vegetarisk

1 stort eller 2 mindre blomkål

1 suppevisk

salt og peber

2 spsk smør eller marga­rine

2 spsk hvedemel

2 æggeblommer

4 spsk fløde

100 g champignon eller blandede svampe

klippet purløg

Tilbehør: saltkiks

*

Læg den rensede kål, der er delt i buketter, i en gryde med 1,5 l vand og suppevisk.

Bring det i kog og tilsæt salt, lad det koge til blomkå­len er netop mør - ca. 10 minutter.

Tag de pæneste buketter op og lad resten koge i endnu 10 minutter.

Purér suppen.

Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd lidt efter lidt den kogende suppe ved.

Smag til med salt og peber og lad suppen koge i 10 minutter.

Legér med æggeblommerne, der er pisket sammen med fløden, og kom de hele blomkålsbuketter samt rå, udskivede champignoner på sup­pen.

Drys ved serveringen med purløg og server saltkiks til.

Madopskrift billede

Bagt ost

8 skiver Emmentaler (eller gedeost) - ca. 250 g

æggehvide

rasp

smør eller mar­garine

Tilbehør: franskbrød, Tomatsalat - se Tillæg

*

Vend osteskiverne i sammenpisket æggehvide og derpå i rasp.

Steg dem på begge sider i smør eller margarine - og tag dem af panden i det øjeblik, osten begynder at smelte.

Server straks og server fransk­brød og tomatsalat til.

Madopskrift billede

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her