50 g  margarine  
1  løg skåret i tynde skiver  
1 ds  flåede tomater  
1 fed hvidløg  
½ tsk  tørret basilikum  
3 tsk  persille  
1 tsk  salt  
½ tsk  peber friskkværnet  
350 g  langkornet ris  
9 dl  vand  
2  bouillonterninger
 
Smelt margarinen i en stor gryde. 
Tilsat løgskiverne og lad det stege i 5-10 min indtil de er bløde, men 
ikke brune. 
Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege 
i 3-4 min, der omrøres hyppigt. 
Tilsæt risene og bland det godt. 
Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 
min. 
Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca. 15-20 min indtil 
væden er blevet absorberet. 
Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget 
på igen. 
Lad pilaffen hvile i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen 
med en langgrenet gaffel og server.