4 personer
200 g tun
4 grønne kardemommekapsler
10 g grøn te, feks. Four Seasons fra Carstensens Tehandel
25 g rørsukker
Fintreven skal af ½ citron
½ tsk havsalt
Kardemommegele:
½ dl æblesaft
8 kardemommekapsler
1 tsk agar agar pulver
Grøn te-gele:
½ dl stærk grøn te
1 tsk agar agar pulver
Citrongele:
½ dl hvidvin, feks. Fillaboa Albarino
Reven skal af en ½ citron
1 knsp. safran
1 tsk agar agar pulver
Syltet citronskal:
2 citroner
200 g sukker
Pynt: Rosmarinnåle og Olie
Tun: Soigner og mariner tunen med rørsukker, knust kardemomme, salt, teblade og citronskal.
Stil på køl l døgn.
Skyl tunen kort under koldt vand, tør og skær i passende stykker.
Kardemommegele: Kog saft og kardemommekapsler op og lad trække et par timer, til kardemommen har afgivet smag. Opløs geleringspulveret i den siede væske og stil koldt.
Grøn te-gele: Rør geleringspulveret ud i teen og stil koldt.
Citrongele. Følg proceduren som til kardemommegele og stil koldt.
Syltet citronskal: Skær citronskallen af, men undgå "det hvide kød"
Kog skallen op i koldt vand, hæld vandet fra og gentag denne proces 4 gange.
Kog derefter sukker, citronskal og 4 dl vand i ca., 15 minutter. '
Rosmarinblade: Fritér lynhurtigt rosmarinnålene i 185ºC varm olie.
Anretning: Anret tunstykkerne på et fad, skær geleerne ud i små firkanter og læg dem på fadet. Pynt med fritérede rosmarinnåle ig syltet citronskal.
Servér fx. som en lille appetizer.