Logo

Tun i kardemomme med grøn te og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer
 
200 g tun
4 grønne kardemommekapsler
10 g grøn te, feks. Four Seasons fra Carstensens Tehandel
25 g rørsukker
Fintreven skal af ½ citron
½ tsk havsalt
 
Kardemommegele:
½ dl æblesaft
8 kardemommekapsler
1 tsk agar agar pulver
 
Grøn te-gele:
½ dl stærk grøn te
1 tsk agar agar pulver
 
Citrongele:
½ dl hvidvin, feks. Fillaboa Albarino
Reven skal af en ½ citron
1 knsp. safran
1 tsk agar agar pulver
 
Syltet citronskal:
2 citroner
200 g sukker
 
Pynt: Rosmarinnåle og Olie
 
Tun: Soigner og mariner tunen med rørsukker, knust kardemomme, salt, teblade og citronskal.
Stil på køl l døgn.
Skyl tunen kort under koldt vand, tør og skær i passende stykker.
 
Kardemommegele: Kog saft og kardemommekapsler op og lad trække et par timer, til kardemommen har afgivet smag. Opløs geleringspulveret i den siede væske og stil koldt.
 
Grøn te-gele: Rør geleringspulveret ud i teen og stil koldt.
 
Citrongele. Følg proceduren som til kardemommegele og stil koldt.
 
Syltet citronskal: Skær citronskallen af, men undgå "det hvide kød"
Kog skallen op i koldt vand, hæld vandet fra og gentag denne proces 4 gange.
Kog derefter sukker, citronskal og 4 dl vand i ca., 15 minutter.     '
 
Rosmarinblade: Fritér lynhurtigt rosmarinnålene i 185ºC varm olie.
 
Anretning: Anret tunstykkerne på et fad, skær geleerne ud i små firkanter og læg dem på fadet. Pynt med fritérede rosmarinnåle ig syltet citronskal.
Servér fx. som en lille appetizer.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Folketingets formand Søren Gade fortsætte?
Effektiv reklame - klik her