Logo

Blomme-nektarin-marmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Marmelade er lækkert til for eksempel pandekager eller hjemmelavede boller. Og så er marmelade med blommer og nektarin let at lave. Kan holde længe uåbnet på grund af atamon; et konserveringsmiddel.

 

500 g nektariner
500 g blommer
1/2-1 dl vand
5-700 g rørsukker
2 vaniljestænger
evt. geleringsmiddel
Atamon eller spiritus til skylning af glas.

*

 
Skær nektariner og blommer i tynde både, og fjern stenene.
Bring frugten langsomt i kog med vand og sukker.
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kog både korn og stang med.
Lad marmeladen koge ved svag varme ca. 25-30 minutter, eller indtil den
tykner let.
Er marmeladen for tynd, si da lidt væske fra, eller lad marmeladen koge
yderligere ind.


Du kan også blande geleringsmiddel med 2 tsk sukker, drysse det i
marmeladen under omrøring og lade det koge med i 2 minutter.
Hæld marmeladen på skoldede glas, skyllet med Atamon eller spiritus og luk til med det samme.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• HavregrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• ValnøddebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hytteost med grønt og frisk frugtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hyldeblomstsorbet 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os