25 g gær
2 dl mælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg + 1 æg til pensling
ca. 450 g hvedemel
250 g iskoldt smør til udrulning
200 g marcipan
birkes
Lun mælken og udrør gæren heri, tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen glat og smidig, lad den hæve ½ time.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til en firkant 30x40 cm.
Skær det kolde smør i skiver med en ostehøvl og læg det på ⅔ af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag, start med den ⅓ uden smør.
Vend dejen ¼ omgang og gentag udrulningen.
Resten af smørret fordeles på ⅔ af dejen og dejen lægges sammen i 3 lag igen.
Vend ¼ omgang og rul ud igen og fold.
Gentag dette 3 gange.
Derefter skæres marcipanen i tynde skiver og lægges på ⅔ af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag og rul den ud i 10x40 cm.
Pensl med æg og drys med birkes.
Del dejen i 10-12 stykker og lad dem hæve 20 minutter på bageplade.
Bag tebirkes i ovnen ved 200°C i 15 minutter.