16 stk
50 g smør/margarine
2 ½ dl mælk
30 g gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
ca. 8 dl (500 g) hvedemel
Desuden:
1 æggehvide
evt. birkes
Smelt smørret i en kasserolle. Hæld mælken i og opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Lad den hæve 1 time.
Ælt atter dejen og del den i 16 stykker, der formes til boller og sættes på en smurt plade.
Lad boller efterhæve ca. 20 minutter, hvorefter de pensles med æggehvide og evt. drysses med birkes.
Bag rundstykkerne i en varm ovn ved 220ºC i ca. 15 minutter.
Rundstykkerne er fryseegnede. Pak dem i plastposer når de er kolde.
De tøs op i ovnen ved 170ºC i ca. 10 minutter.
--