½ dl ufarvet lagereddike eller mild hvidvinseddike 
1 spsk  sukker 
¼ tsk  groft salt 
friskkværnet peber 
½ dl vand 
1 tsk  majsstivelse fx. Maizena 
1 stort finthakket rødløg (ca. 1 ½ dl) 
2 agurker (ca. 600 g) 
1 spsk  groft salt
 
Bring eddike, sukker, salt og peber i kog i en lille gryde. 
Rør vand og majsstivelse til en jævning og rør den i den varme eddike. 
Kog lagen i 2 min. 
Tag gryden af varmen og tilsæt løgene. 
Stil dem tildækket i køleskabet i ½ time. 
Flæk agurkerne og fjern kernerne. 
Hak agurkerne fint, kom dem i en skål og drys med salt. 
Skyl efter 5 min. agurkerne i koldt vand. 
Pres dem fri for væde i en sigte. 
Vend agurkerne i den afkølede lage og smag til.