Knasende god - som tilbehør. 
1 stor salatagurk 
1 løg 
3-4 spsk yoghurt 
2-3 spsk hvidvinseddike 
salt, friskkværnet peber 
3 spsk solsikkeolie 
1 bundt dild 
Skræl agurken fint med skrællekniven, skær enden væk. 
Snit agurken i skiver eller riv den groft. 
Pil løgene, halver dem og snit dem fint. 
Rør yoghurten med eddike, salt og peber i en salatskål. 
Skyl dilden og ryst den tør. Snit den fint og rør den i saucen. 
Bland agurk og løg i og lad det trække et lille stykke tid. 
Smager også godt sammen med koteletter, steg, fiskeretter og andre salater. 
Kj pr. portion: 400 
Varianter: 
Agurkesalat helt uden olie 
10 spsk æble-, cider- eller kokoseddike koges op med 1 spsk sukker. Lad det køle af. Skræl agurken, halver den på langs, skrab kernerne ud med en ske og skær agurkehalvdelene på tværs i skiver. Pil 2 røde løg og skær dem i ringe. Knus 2-3 små chilier, drys dem over salaten sammen med eddikeblandingen og lad det trække lidt tid. Forfriskende, stærk, super til wok-risretter!