(grøn salat)
 
4 mellemstore appelsiner 
10–12 blade spinat 
1 rødløg i skiver 
1 ¼ dl  udstenede sorte oliven 
¼ dl  olivenolie 
⅔ dl  rødvinseddike 
¼ dl  ristede pinjekerner 
Læg hver appelsin på et spækbræt. 
Skær en 2 cm. tyk skive af hver ende – helt ind til frugtkødet. 
Fjern skal og den hvide hinde med en skarp kniv. 
Del appelsinerne i fileter ved forsigtigt at skære ned mellem hinderne og frugtkødet, med en lille skarp kniv. 
Skær ind over en skål, så saften samles op. 
Riv spinatbladene i små stykker og læg dem i en stor skål. 
Kom appelsinfileter og sorte oliven i skålen. 
Pisk olie og vineddike godt sammen i en lille skål. 
Hæld dressingen over salaten i en salatskål. 
Drys med pinjekerner og server straks salaten.