2 tsk frugteddike 
peber og havsalt 
2 spsk koldpresset solsikkeolie 
150 g spirer 
250 g hvide asparges 
¼ l grønsagsbouillon 
100 g østershatte 
1 spsk smør 
100 g mælkebøtteblade 
200 g tomater
Hæld en anelse havsalt i en skål og opløs det med frugteddiken. 
Krydr med peber og tilsæt solsikkeolien. 
Spirene gives et kort opkog og lægges i isvand. 
Afdryppes og blandes med salatsaucen. 
Skræl asparges og kog dem møre og sprøde i grønsagsbouillonen. 
Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. 
Smelt smør og steg svampene 5 min. 
Krydr dem med havsalt og friskkværnet peber. 
Skyl mælkebøttebladene og riv dem i mindre stykker. 
Skyl tomaterne, fjern stilken og skær tomaterne i ottendedele. Mælkebøttebladene vendes i saucen og anrettes på tallerken sammen med svampe, asparges og tomater. 
De marinerede spirer drysses over og der dryppes til sidst med salatsaucen.