
Grønne asparges er meget populære i Italien. Dernede serverer man dem helst med en frisk tomatsauce og basilikum 
 
1 løg
2 spsk olie
½ tsk sukker 
1 dåse flåede og hakkede tomater (370 g drænet vægt)
salt og peber
10 basilikumblade
1 kg grønne asparges
1 tsk sukker
smør
4 spsk reven parmesan
2 ildfaste fade (ca. 20 cm lange)
A. Løget hakkes og svitses let i 2 spsk olie sammen med ½ tsk sukker. 
Tomater tilsættes. 
Krydr med salt og peber og kog det hele uden låg i 5-7 minutter. 
Basilikumblade skæres i smalle strimler. 
De grønne asparges skrælles på den underste tredjedel og de træede ender skæres af. 
B. Aspargesene kommes i kogende, letsaltet vand og forkoges i 5 minutter med 1 tsk sukker og smør. 
Dup aspargesene godt tørre og læg dem i 2 ildfaste fade. 
Rør basilikumstrimlerne i tomatsaucen og smag eventuelt til igen. 
Hæld saucen over aspargesene og drys 4 spsk reven parmesan over. 
C. Aspargesfadene sættes i den forvarmede ovn på 2. rille fra oven i 10 minutter ved 220°C / Varmluft kan ikke anbefales.
Pynt med et par basilikumblade. 
Pr. portion: 14 g protein, 18 g fedt, 13 g kulh. = 270 kcal /1140 kj
--