
 
¼ l. piskefløde 
500 g mørk chokolade - bitter/letbitter 
Pynt: 
1-2 pk.mørk overtrækschokolade 
Kakaopulver 
hasselnøddekerner 
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. 
Bring fløden i kog og kog den i ca. 1 min. 
Hæld den over chokoladen. 
Rør blandingen sammen til en blød masse. 
Den er nu ca. 50ºC varm og skal afkøles til 25ºC - når massen er begyndt at stivne en anelse i skålens kant. 
Pisk nu massen til en tyk creme med el-pisker og stil den i køleskab, til den er fast nok til at blive formet til trøfler med to skeer. 
Læg dem på bagepapir og stil dem i køleskab. 
Smelt overtrækschokoladen og dyp halvdelen af trøflerne heri. 
Når overtrækket er stivnet næsten helt, rulles de i kakaopulver. Resten af trøflerne trilles til kugler og rulles i finthakkede hasselnødder der er afskallet. 
Dette kan gøres ved at lægge dem på en bageplade og riste dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200ºC. 
Afkøl herefter nødderne i et dørslag og gnub skallerne af.