
 
 
75 g smør 
2 ½ dl ymer eller ylette 
25 g gær 
1 tsk salt 
1 tsk sukker 
100 g grahamsmel 
300 g hvedemel 
pensling: 
sammenpisket æg 
birkes 
Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål. 
Tilsæt ymeren og rør gæren ud heri. 
Kom salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet i skålen og ælt det sammen. 
Tilsæt mere hvedemel, til dejen har en passende konsistens. 
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca 1 time. 
Ælt dejen let igennem og kom den i en smurt bradepande på 30x40 cm. Skær den i 20 ruder med en meldrysset kniv. 
Lad ruderne efterhæve til dobbelt størrelse i ca. ½ time. 
Pensl med æg og drys med birkes. 
Bag dem ved 225°C i ca. 20 minutter på midterste rille. 
Bræk ruderne fra hinanden ved servering.