Logo

Blomkålsgratin - madkursus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blomkålsgratin - madkursus

 

Blomkålsgratin er en dejlig klassiker, som er værd at tage frem her i forsommeren. Følg vores nemme anvisninger og server den dejlige blomkålsgratin som selvstændig ret med for eksempel en tomatsalat til eller som tilbehør til kogt skinke eller hamburgerryg.

Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 1 time og 15 min. 4 personer

 

#

50 g smør

75 g mel

4 dl mælk

4 æg

muskatnød

salt og peber

evt. sukker

1 blomkål

smør og rasp til formen

*

 

Blomkålsgratin - madkursus

1. Lav en opbagning af smør og mel.

Tilsæt mælk og kog saucen igennem under omrøring 5 min. Hæld den i en skål til afkøling.

 

2. Rør æggeblommerne i saucen en ad gangen og krydr med revet muskatnød, salt og peber og evt. en smule sukker.

 

Blomkålsgratin - madkursus

3. Del blomkålen i buketter og kog dem halvmøre i letsaltet vand.

Hvis bladene er pæne, så snit dem fint og kog dem med.

Lad dem dryppe godt af i en sigte og vend dem i saucen.

 

4. Pisk æggehviderne stive og vend dem i gratinmassen lidt ad gangen.

Fyld det i en form, der er smurt med smør og drysset med rasp.

Drys overfladen med rasp og bag gratinen ved 175 °C i ca. 1 time.

 

Variationer:

• Du kan vende lidt revet ost i gratinmassen og også drysse overfladen med en blanding af revet ost og rasp.

• Prøv også at vende brud af varm røget laks eller fintsnittet skinke i gratinen, inden den bages.

• Vend gerne en god håndfuld hakkede krydderurter i gratinmassen.

• Broccoli kan bruges i stedet for blomkål eller blandet med blomkål.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 284 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• BlomkålspuréBlomkålspure er super let at lave, og er et lækkert tilbehør til fx kødretter. Du kan jo...
• BlomkålstærteBlomkålstærten gør det ud for et helt måltid. Til 6 personer
• Blomkålsgratin med blomkålssalatBlomkålsgratin er måske lidt gammeldags, men når den endelig finder vej til middagsbordet,...
• Rosinbrød med rabarberkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os