![Blomkålssalat med bacon Bacon gør som regel bare retter bedre, og denne er ingen undtagelse. Blomkålssalaten her med bacon smager lækkert og er perfekt til kødretter. Eller server den til frokost med groft brød.](/images/articles/s2/2015/4/23/blomkålssalat-med-bacon.jpg)
½ blomkålshoved
ca. 100 g bacon (helst i tern)
2-4 tomater
3 spsk pinjekerner
persille
1 spsk vineddike
3 spsk vindruekerneolie
1 tsk dijonsennep
½-1 fed hvidløg
salt peber
*
Blomkålen skilles i små buketter og blancheres i 3 minutter.
Afkøles.
Bacontern ristes sprøde og lægges på fedtsugende papir.
Pinjekernerne ristes.
Tomaterne skæres i både.
Persillen hakkes.
Eddike, olie, hvidløg, salt og peber blandes godt.
Blomkål og tomater lægges i et fad med høje sider.
Dressingen hældes over. Det står 15-30 min.
Sprødt bacon og pinjekerner drysses over.
Hakket persille på toppen til sidst.