
500 gram udstenede svesker eller kirkesblommer 
1 ¼ dl risvin 
50 gram brun farin 
1 tsk  groft salt 
3 spsk  olie 
1 stykke ingefær ca. 5 cm. (revet fint) 
4 fed hvidløg knust 
½ tsk  finthakket grøn chili
*
 
Kom blommer og risvin i en stålgryde og kog det under låg i 5-10 
minutter, eller til blommerne er bløde. 
Blend blandingen til en glat masse, og hæld den tilbage i gryden. 
Rør sukker og salt i og kog pureen tyk.
Varm olien i en lille tykbundet gryde og lynsteg ingefær, hvidløg og chili i 
ca. 30 sekunder. 
Rør denne blanding i saucen og kog 1 minut, eller til saucen er meget tyk 
og blank.
Serveres til koteletter og som dyppesauce, eller kom den i ovnretter med 
kød, til at give frugtsmag.