Logo

Bouillon eller Fond

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bouillon eller Fond


Prøv denne opskrift hvis du vil lave din egen fond eller bouillon. Det tager tid, men det er det værd. Nemt og lækkert


#

marvben

olie

løg

pastinakker

gulerødder

porre

selleri

hvidløg

laurbærblade

timian

*


Køb nogle marvben hos slagteren, i passende stykker. Sig at du har hund, så får du dem i nakken, ellers koster de vel en ti'er.

Brun benene i lidt fedtstof i en stor gryde.

Eller endnu bedre, brun dem i en 250 ºC varm ovn i 40 minutter.

Efter 20 minutter tilsættes groft skårne løg, pastinakker, gulerødder, porretoppe, selleri og hele hvidløg med skal og det hele. Bruningen gør den færdige bouillon kraftig og mørk.


Derefter lægges både brunede ben og urter i en stor gryde, hvor det hele dækkes af koldt vand, der koges langsomt op.

Smid et par laurbærblade, eller tre i, sammen med en håndfuld peberkorn og et par store kviste timian. Tilsæt først salt til sidst, når fonden eller bouillonen har nået den passende tykke koncentrerede konsistens.


Lad det hele koge for mellemsvag varme i 6-8 timer eller længere.

Lav alt muligt andet i mellemtiden.


Skum fedt og urenheder af toppen i ny og næ.

Tilsæt eventuelt lidt mere vand undervejs.

Hvis gryden brænder på, er alt ødelagt, og kan ikke reddes.


At lave sin egen bouillon tager tid, men ikke din, da den passer sig selv.
Er det en fond du ønsker, skal bouillonen bare koge sagte ind til en sirup-agtig konsistens.
--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Varme supper til kolde dageFyldige supper med masser af kraft og smag, som er skønne i en kold vintertid. Server...
• FiskesuppeOpskriften på fiskesuppe med appelsin giver retten masser af smag. Glæd dig til nyde...
• Champignonsuppe med broccoliEn lækker, cremet og varmende champignonsuppe med det sunde broccoli, som serveres med en...
• Appelsin i ingefærcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os