
2 dl havregryn 
2 dl rugflager 
2 spsk olie eller flydende margarine 
6 ½ dl kogende vand 
50 g gær 
1 dl lunkent vand 
1 ½ tsk salt 
2 spsk sirup 
5 dl sigtemel 
10 dl hvedemel (eller 7 dl hvedemel og 3 dl havreklid) 
*
 
Kom havregryn, rugflager og fedtstof i en skål. 
Hæld kogende vand over, rør det sammen og lad grøden stå, til den bliver lunken - ca. ½ time. 
Rør gæren ud i 1 dl lunkent vand, hæld blandingen i den lune grød og tilsæt salt og sirup. 
Ælt sigtemelet og så meget af hvedemelet i, at dejen bliver ret fast. 
Lad dejen hæve i skålen 30 min. 
Slå dejen ned og kom den i en smurt bradepande. 
Rul dejen ud, så den dækker hele bunden. 
Skær den i firkanter (6 x 4 cm) med en paletkniv. 
Efterhæver 30 minutter. 
Bag ved 200 °C i 30 min. 
 
Næringsindhold i 100 g 
kj 1180, kcal 280, fibre 3,4 g, fedt 3,5 g, mættet fedt 0,5 g, flerumættet fedt 1,7 g, P/S 3,7, kolesterol 0 mg.