Dej: 
1 ½ dl  hvedemel 
2 dl  grahamsmel 
50 g  hasselnødder 
 lidt groft salt 
100 g  smør 
¾ dl  koldt vand 
½ æg (til pensling) 
 
Fyld: 
250 g  broccoli 
1 løg 
2 spsk  olivenolie 
2 dl  cremefraiche (evt. ymer) 
3 æg 
1 tsk  salt 
 hvid peber 
75 g  reven mozzarella eller anden mild ost. 
Tærtedej: 
Nødderne blendes. 
Melet, gerne koldt, nødderne og saltet blandes sammen. Smørret skæres i tynde skiver og smuldres i melet med fingerspidserne. Vandet tilsættes og dejen æltes til en tyk fast dej. 
Lad dejen hvile 10 min. i køleskab. 
Rul dejen ud på et let melet bord til den har form som en stor cirkel.  
Læg dejen i en smurt tærteform og tryk den let fast rundt i kanten. 
Lad dejen hvile mindst 1 time i køleskab. Dette forhindrer at dejkanten skrider ned under forbagningen. 
Den køleskabskolde tærtebund pensles med æg og prikkes i bunden med en gaffel.  
Forbages i ca. 10 min. i en 200° C forvarmet ovn. 
Fyld: 
Broccolien skylles, hovedet deles i mindre buketter. Stokken, skær det mest træede fra, skæres i små tern. 
Stokstykkerne koges i 1 min. hvorefter buketterne tilsættes og blancheres. Lad det dryppe godt af i en sigte. 
Løget finthakkes og småsnurrer i olien i 4-5 min. uden at brune. 
Løg, broccolitern og - buketter fordels over den forbagte bund. 
Æg, cremefraiche, salt, peber og osten piskes sammen. 
Ægge/ostemassen hældes over tærten og bages i ca. 30 min. ved 200° C. 
Tips: Variation: Tærten kan evt. pyntes med skiveskårne tomater rundt i kanten, før den bages.