
350 g  kogt kalkunbryst (kan evt. erstattes med kold kalvesteg, kogt 
skinke spegeskinke eller let røget, usaltet lammelår)
500 g  frisk broccoli (300 g frossen)
3 appelsiner
1 citron
1 spsk  tør hvidvin
 salt og peber
3 spsk  olie
30 g  valnøddekerner 
*
Vask broccolien omhyggeligt, og del den i passende buketter. 
Skær det grove af stilkene, kom dem i let saltet, kogende vand, og kog dem i 8 min. (Ved frossen broccoli nedsættes kogetiden til 5 min.). 
Tag broccolien op, slå straks koldt vand på og lad den afkøle i en sigte. Skræl 2 appelsiner med en skarp kniv, på samme måde, som man skræller et æble. 
Del dem i både og fjern kerner og hinder helt. 
Pres saften af den tredie appelsin samt citron, og si den. 
Rør det sammen med hvidvin, krydderier og olie. 
Skær kødet i fine små stykker. 
Fordel det sammen med broccoli, og appelsinstykker på et dybt fad. hæld dressing over, og lad det stå og trække i en halv time. 
 
Tilbehør 
Drys valnøddekerner på umiddelbart før serveringen.