 
 
Et saftigt brydebrød som passer godt til middagen, men også
til en frokostbuffet eller på morgenbordet. Fiberrigt og let at lave - smager
fantastisk
• Gær er en god B-vitaminkilde • Kruska eller grov hvedeklid
består af næsten 40% kostfibre. 
Forberedelse 20 min. Tilberedning 40 min. 16 boller 
 
# Råvarer til Buffetboller lækre:
4 dl (240 g) grahamsmel 
3 dl (180 g) hvedemel 
1½ dl kruska https://www.madabc.dk/16/kruska
½ tsk salt 
2 tsk fennikelfrø (valgfrit) 
1 pakke tørgær (eller 50 g frisk gær)
½ dl rapsolie 
1 spsk sirup 
æggehvide til pensling 
1 dl græskar- eller solsikkekerner 
mel til udrulningen 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Varm ovnen til 200 °C. 
Læg bagepapir på en plade og stil den til side. 
 
2 Bland mel og kruska i en stor skål, rør salt, evt.
fennikel og tørgær i, eller opløs den friske gær i lidt fingervarmt vand. 
Varm 2½ dl vand til 37° for frisk gær, bland olie og sirup
og rør det i melet. 
Ælt dejen til den er smidig. 
 
3 Hæld dejen ud på et melet bord. 
Ælt den i 5 min. eller til den er elastisk. 
 
4 Skær dejen i 16 stykker og form små boller. 
Læg bollerne på pladen ret tæt i en cirkel, og stil pladen
tildækket på en lun plads i 20 min. 
 
5 Pensl bollerne med æggehvide og drys med græskar- eller
solsikkekerner. 
Bag i ca. 40 min, eller til bollerne er gyldne og lyder
hule, når man banker på dem. 
Server dem varme eller kolde. 
 
Tips & råd 
 
 
Anvend den bekvemme og hurtige tørgær for at afkorte
tilberedningstiden. 
 
 
Græskarkerner er de inderste kerner i græskarfrøene. 
De købes i helsekostforretninger. 
Solsikkekerner kan man blande i salater, brød og müsli. 
 
Frysning: Køl bollerne helt af efter bagningen og læg dem i
fryseposer. 
Frys i op til 4 mdr. 
 
PR. BOLLE: Energi: Kcal 217 = kJ 911 
Kulhydrat 27 g Protein 7 g Fedt 9 g (37%) Fibre 7 g