Logo

Buffetboller lækre

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Buffetboller lækre 


Et saftigt brydebrød som passer godt til middagen, men også til en frokostbuffet eller på morgenbordet. Fiberrigt og let at lave - smager fantastisk

• Gær er en god B-vitaminkilde • Kruska eller grov hvedeklid består af næsten 40% kostfibre.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 40 min. 16 boller

 

# Råvarer til Buffetboller lækre:

4 dl (240 g) grahamsmel

3 dl (180 g) hvedemel

1½ dl kruska https://www.madabc.dk/16/kruska

½ tsk salt

2 tsk fennikelfrø (valgfrit)

1 pakke tørgær (eller 50 g frisk gær)

½ dl rapsolie

1 spsk sirup

æggehvide til pensling

1 dl græskar- eller solsikkekerner

mel til udrulningen

*

 

Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Læg bagepapir på en plade og stil den til side.

 

2 Bland mel og kruska i en stor skål, rør salt, evt. fennikel og tørgær i, eller opløs den friske gær i lidt fingervarmt vand.

Varm 2½ dl vand til 37° for frisk gær, bland olie og sirup og rør det i melet.

Ælt dejen til den er smidig.

 

3 Hæld dejen ud på et melet bord.

Ælt den i 5 min. eller til den er elastisk.

 

4 Skær dejen i 16 stykker og form små boller.

Læg bollerne på pladen ret tæt i en cirkel, og stil pladen tildækket på en lun plads i 20 min.

 

5 Pensl bollerne med æggehvide og drys med græskar- eller solsikkekerner.

Bag i ca. 40 min, eller til bollerne er gyldne og lyder hule, når man banker på dem.

Server dem varme eller kolde.

 

Tips & råd


Buffetboller lækre 

Anvend den bekvemme og hurtige tørgær for at afkorte tilberedningstiden.


Buffetboller lækre 

Græskarkerner er de inderste kerner i græskarfrøene.

De købes i helsekostforretninger.

Solsikkekerner kan man blande i salater, brød og müsli.

 

Frysning: Køl bollerne helt af efter bagningen og læg dem i fryseposer.

Frys i op til 4 mdr.

 

PR. BOLLE: Energi: Kcal 217 = kJ 911

Kulhydrat 27 g Protein 7 g Fedt 9 g (37%) Fibre 7 g

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 28 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvefond Mange vil måske tænke, at der er for besværligt at lave en sin egen kalvefond, men...
• Skotsk tærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fettuccine i laksesauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• ChokoladeflødesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os