1 ½ kg  groft grahamsmel 
500 g  fint hvedemel 
500 g  bulgur (skal evt. udblødes i vand ½ times tid) 
½ kg  rugmel 
2 ss.salt 
250 g  hakkede hasselnødder og/ell.  mandler 
250 g  tørrede rosiner og/ell.  abrikoser 
300 g  smeltet smør eller margarine 
200 g  sirup 
250 g  sukker 
1 l. sødmælk 
De tørre ingredienser blandes godt. 
De fire nederste varmes op i en gryde, til blandingen er lunken og smeltet, og de tørre hældes i og blandes. 
Den meget seje dej deles og presses ned i rugbrødsforme eller en bradepande. 
En dejtykkelse på ca. 2 cm giver et tørt og hårdt brød. 
Brødet bages i ovnen ved 180°C i mindst 1 time. 
Ved en dejtykkelse på 3-6 cm skal brødet bage ca. 1 ½ time. 
Læg evt. alufolie over den sidste ½ time for at undgå sort skorpe.