1 kg  røde kartofler skåret i 2 cm bidder 
2 spsk  citronsaft 
1 spsk  dijonsennep 
¼ tsk  friskkværnet sort peber 
2 spsk  hakket persille 
1 spsk  ansjospasta eller 2 ansjoser 
1 spsk  reven parmesan 
1 stort knust fed hvidløg 
¾ dl  olivenolie 
romainesalatblade 
 
Bring kartoflerne i kog med så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme.
Skru ned for blusset, læg låg på og lad dem simre i 20 minutter, eller til de er møre.
Hæld vandet fra. 
Bland imens citronsaft, ansjospasta, parmesan, sennep, hvidløg og peber i en blender eller foodprocessor, til det er godt blandet.
Tilsæt olivenolien lidt efter lidt, så blandingen bliver jævn. 
Vend kartoflerne i dressing og persille. 
Server dem anrettet på salatblade.