vegetabilsk olie 
4 mellemstore kartofler 
1-2 spsk cajun krydderimix
  
Forvarm ovnen til ca. 200ºC. Hæld ca. 1 cm olie i bunden af et ovnfast fad og stil det i ovnen til olien er gennemvarm (omkring 5 min). 
Skær kartoflerne i både og vend dem i krydderimixen til de er helt dækkede. 
Kom kartoffelbådene ned i den varme olie og bland grundigt. 
Bages i 25-30 min indtil de er gyldne. 
Vend dem af og til. 
Når kartoflerne er færdige, skal de dryppe af på fedtsugende papir. 
Serveres brandvarme med fx. tomatsalsa og cremefraiche.
  
Tips: Du kan lave din egen cajun krydderimix således: 
1 spsk hvidløgspulver, 1 spsk løgpulver, 2 tsk henholdsvis hvidt og sort 
kværnet peber, 2 tsk tørret timian, ½ tsk tørret oregano og 1 ½ tsk 
cayenneperb. Alle ingredienser kommes i et glas som rystes grundigt.