
 
Det bedste og nemmeste fuldkornsbrød, der er let at bage og
kan anvendes til det meste. 🤤 Brødet er godt på
morgenbordet, i madpakken og til en kop te eller ...
 
# Råvarer til Fuldkornsbrød:
250 g knækkede hvedekerner 
3 dl kogende vand 
2 dl kærnemælk eller yoghurt naturel 
1 spsk (groft) salt 
5O g gær 
250 g sigtemel 
300 g hvedemel 
æggehvide til pensling 
* 
 
Fremgangsmåde:
Hæld det kogende vand på kernerne og lad det stå 1 time. 
Gæren udrøres i lidt af kærnemælken, blandingen hældes i
hvedekernerne sammen med resten af kærnemælken. 
Salt og sigtemel blandes i, hvedemelet tilsættes lidt ad
gangen, og dejen æltes blank og smidig.
Sæt dejen til hævning på et lunt sted i ca. ½ time. 
Slå dejen sammen og form 2 brød. 
Lad den efterhæve i 20 minutter, pensles så med æggehvide og
bages i 30-35 minutter ved 225°C. 
 
 
Lidt godt til ganen, når det er koldt derude.