
 
Erwin Lauterbach har
i mere end 25 år drevet Restaurant Saison på skiftende adresser i København. Nu
driver han Lumskebugten på Esplanaden og overrasker stadig med spændende
smagsoplevelser med årstidens råvarer og lokale kvalitetsprodukter. Prøv hans
opskrift på et lækkert frugtbrød. 
1 kage. Arbejdstid:
30 min. Bagetid: 45 min. Fryseegnet.
 
#
175 g blødt smør 
130 g sukker 
4 æg 
2 spsk rom 
175 g hvedemel 
½ tsk bagepulver 
1 tsk salt 
½ stang vanilje 
½ økologisk citron 
100 g tørret frugt
(abrikoser, dadler, svesker) 
50 g valnøddekerner 
50 g
hasselnøddekerner 
35 g rosiner 
*
 
Pisk smørret
skummende med halvdelen af sukkeret. 
Del æggene i blommer
og hvider. 
Rør æggeblommerne i
smørret en ad gangen sammen med rom. 
Sigt melet sammen
med bagepulver og tilsæt salt. 
Rør det i dejen
sammen med kornene af en halv vaniljestang og fintrevet skal af den halve
citron. 
Hak de tørrede
frugter og nødder og rør dem i dejen sammen med rosiner. 
Pisk æggehviderne
stive med resten af sukkeret og vend i dejen. 
Fyld dejen i en smurt
brødform (1½ liter) og bag kagen i ca. 45 min. ved 160 °C. 
Tjek om kagen er
gennembagt og vend den ud på en rist til afkøling. 
Server kagen i
skiver til en kop te eller kaffe eller som tilbehør til en god ost - evt.
ristet. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin