Logo

Æbler med mandelcreme - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En god og fyldig dessert, som kan tilberedes med æblegrød eller med hele æbler.

Til 5-6 personer

 

1 kg aromatiske æbler, fx Cox Orange

150 g sukker

4 æg

75 g mandler

2 dl fløde (13 %)

Tilbehør: Flødeskum

 

Kog de skrællede, delte æbler til grød og rør 100 g af sukkeret i.

Kom grøden i et ovnfast fad.

 

Pisk æggeblommer og resten af sukkeret godt sammen.

Skold, smut og hak mandlerne meget fint.

Rør det i æggemassen sam­men med fløden.

Hæld det over æblerne i fadet.

Sæt fadet i en 200°C varm ovn i 30-40 minutter, eller til mandelrnassen er stivnet.

Server desserten lun med koldt flødeskum til.

 

Tips: I stedet for æblemos kan der bruges hele æbler. Skræl æblerne udstik kernehuset og kog dem først 5-6 minutter i 4 dl vand tilsat 2 dl sukker og saft fra 1 citron. Kom dem i et ovnfast fad og hæld mandelrnassen over. Bag desserten som ovenfor.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her