Logo

Æbler med marengslåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 æbler (Cox Orange - James Grieve eller Elstar)
100 g sukker
1 spsk citronsaft
2 æggehvider
2 spsk flormelis
1 spsk Calvados eller
æblesaft
1 spsk usaltede
pistacienødder
 
Skræl først æblerne meget tyndt, og lad stilken blive siddende.
Fjern så kernehuset nedefra med en skarp kniv eller en kernehusudstikker.
Så koger du cirka ½ liter vand op i en lav gryde sammen med sukker og
citronsaft.
Lad æblerne dampe heri i cirka 10 minutter ved svag varme.
Lad dem derpå køle af i kogevæsken, tag dem op, og lad dem dryppe af.
Sæt ovngrillen på højeste trin.
Nu pisker du æggehviderne meget stive og hælder langsomt flormelis i
under fortsat piskning.
Rør dernæst Calvados i.
Placér til slut en top af pisket æggehvide på hvert æble, og sæt dem under grillen, til æggehviden er let brun.
Drys de hakkede pistacier over, og servér.
 
Tips: Hvis man ikke kan få pistacienødder, kan man i stedet drysse æblerne med færdigkøbt knust nøddekrokant.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her