Logo

Ciabattabrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 pk. gær
9 dl lunkent vand
1.4 liter hvedemel (ca. 1 kg )
2.5 dl durum hvedemel (250 g )
1 spsk salt
 
Gæren opløses i vand.
Durum og ¾ af melet samt saltet røres i.
Tilsæt ikke mere hvedemel end at dejen virker glasagtig og føles klistret, men
slipper fingrene.
Det hele skal æltes med mikser eller lign. i 10-15 min.
Hæld dejen ud på bageplade med meldrysset papir, den flyder selv ud og fylder hele pladen under hævningen.
Drys durum over og dæk med et viskestykke.
Hæver i 3-4 timer.
Lad være med at røre det, stil det direkte i forvarmet ovn, og bag ved
220ºC varmluft i ca. 30 min.
Sprøjt vand i ovnen lige inden bagning. Det giver en dampeffekt i ovnen.
Brødet bliver ikke så højt, men fuld af lufthuller.
Spises straks eller fryses i mindre stykker.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1216613-04-2018 18:11:24 john overgaard
Spørger lige lidt dumt, men når der står at min sandkage med chokolade stykker skal bages på 170 g går jeg ud fra det ikke er varmluft????? John

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her