Logo

Dansk grahamsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
50 g gær
1 dl lunkent vand
5 dl tykmælk (stuetemperatur)
1 spsk olie
2 tsk salt
1 dl sojamel
8 dl grahamsmel
ca. 3 ½ dl hvedemel
 
Smuldr gæren i dejfadet.
Hæld vandet over og rør rundt, til gæren er opløst.
Hæld tykmælk og olie ved og derefter salt, sojamel og grahamsmel.
Rør og ælt dejen godt og bland hvedemelet i i små portioner ad gangen. Hæver til knap dobbelt størrelse eller i ca. 45 min.
Hæld dejen ud på bagebordet og ælt resten af melet i.
Form den til to glatte brød.
Læg dem på tværs på en bageplade dækket med bagepapir eller i en bradepande.
Hæver i ca. 30 min.
Lav evt. et par snit i brødene med en skarp kniv.
Bages i den nederste del af ovnen ved 200º i ca. 30 min.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?