3 stk
½ l vand
12 g gær 
250 g italiensk hvedemel tipo 00
250 g durummel, fin
1 spsk salt
ca. 200 g durummel, fin
æg til pensling
 
Rør gæren ud i vandet i en stor skål. 
Tilsæt 250 g italiensk hvedemel og 250 g durummel. 
Rør dejen godt igennem og stil skålen med dej i køleskabet 10-12 timer.
Tag dejen ud af køleskabet og tilsæt salt og ca. 200 g durummel lidt ad gangen. 
Ælt dejen grundigt igennem, helst på maskine og gerne 15-20 min.. 
Tag dejen op på bordet og del den i tre kugler. 
Dejen må endelig ikke blive for tør, så undgå at komme mere hvedemel i end angivet. 
Læg et tørt viskestykke over dejen og lad den hvile til den er blevet ca. 25% større. Ælt dejen igennem og form den til flûtes og læg dem på bagepapir på bagepladen.. 
Læg igen viskestykket over og lad den hæve ca. 25%. 
Tænd ovnen på den højest mulige varme. 
Pensl flûtes med sammenpisket æg og skær revner på skrå af flûtene. 
Kom brødet i ovnen, .skru ned på 210ºC og bag flûtene i ca. 20 minutter.
 
Tips: Bag flûtene med damp de første 10 minutter, ved fx at komme lidt vand i en bradepande i bunden af ovnen.
--