6.25 dl hele hvedekorn 
3.75 dl spelt hvedemel 
1.25 dl hel byg 
1.25 dl hel hirse 
0.6 dl tørrede grønne linser 
2 spsk tørrede hvide bønner
2 spsk tørrede kidney bønner 
2 spsk tørrede pinto bønner 
1 liter vand 45°C 
2.5 dl honning 
1.25 dl olivenolie 
2 pk tørgær 
2 spsk salt 
Bland vand, olie, honning og gær i en skål. 
Rør det sammen og lad stå 5 minutter. 
Bland korn og bønner sammen og mal det på en mølle/kværn. 
Bland dette sammen med gærblandingen og salt. 
Rør godt i 10 minutter - det er vigtigt. 
Ælt dejen ud til 2 aflange brød som lægges i smurte brødforme. 
Stilles så lunt til hævning i ca 1 time, til dejen når kanten af formene. 
Bages ved 175°C i ca 45-50 minutter eller til brødene er gyldne brune.