Logo

Farserede porrer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farserede porrer

 

En elsket klassiker her med citron, hvidløg og persille i farsen, der gør den ekstra frisk og smagfuld. Gulerødder er skønt tilbehør; rist dem langsomt møre på en pande med olie.

 

4 personer. Arbejdstid: 1 time Koge-/stegetid: 20 min.

 

#

Fars:

400 g hakket kalve- og svinekød

1 tsk groft salt

1 æg

1 økologisk citron

2-3 spsk hakket persille

1 fed hvidløg

friskkværnet sort peber

3 spsk hvedemel

ca.1 dl mælk

 

Endvidere:

3-4 slanke porrer

100 g rasp (gerne Panko, storflaget, eller alm. rasp)

25g smør

2-3 spsk olie

 

Tilbehør:

dampede grønsager, kartofler og evt. sauce

*

 

Farserede porrer

1. Fars: Rør kødet sejt med salt, og tilsæt æg, fintrevet citronskal, hakket persille, finthakket hvidløg og peber.

Rør melet i farsen, og tilsæt derefter mælken lidt ad gangen.

Stil farsen i køleskabet.

 

Farserede porrer

2. Rens porrerne grundigt, og skær dem i ca. 6 cm lange stykker.

Kog dem halvmøre i letsaltet vand ca. 5 min.

Tag porrerne op, og dryp dem af på køkkenrulle.

 

Farserede porrer

3. Bred en pæn skefuld fars ud til en firkant (ca. 8x8 cm) på et stykke plastfilm.

Læg et stykke porre på, og pak den ind i farsen.

Form til en rulle ved hjælp af plastfilmen.

Lad den trille ned i en skål med rasp, og vend den rundt.

Fortsæt med resten af porrer og fars.

 

Farserede porrer

4. Steg de farserede porrer på en varm pande med smør og olie i alt 12-15 min. (efter tykkelse). Server med grønsager, kartofler og evt. sauce

 

TIPS: Server evt. de farserede porrer med en lys opbagt sauce, kogt på porrevand, rundet af med cremefraiche og smagt til med lidt sennep.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 242 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bearnaisesauce - ægteLær at lave en rigtig bearnaisesauce på 4 nemme trin. Server den klassiske sauce til en...
• Bearnaisesauce - ægteLær at lave en rigtig bearnaisesauce på 4 nemme trin. Server den klassiske sauce til en...
• Bearnaisesauce - ægteLær at lave en rigtig bearnaisesauce på 4 nemme trin. Server den klassiske sauce til en...
• Spaghetti med Napoli-sauce + CrespellesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os