
 
 
25 g solsikkekerner 
25 g hørfrø 
25 g knækkede hvedekerner 
25 g knækkede rugkerner 
25 g sesamfrø + 1 spsk 
½ l. kærnemælk 
1 pk. gær 
½ dl olie, gerne rapsolie
1 tsk salt 
1 kg hvedemel
  
Bring en halv liter vand i kog. 
Solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø, hvede- og rugkerner hældes i og koges med i 2 minutter. 
I en dejskål hældes 4 dl kærnemælk - det kogende vand og frø tilføjes og røres sammen - lad det hele afkøle i ca. 20 minutter. 
Tilsæt salt og olie, gæren opløses deri og melet hældes i. 
Dejen samles med en håndmixer med dejkroge - den er ikke så fast.
Når den er blank er den færdig og hæver i 45 minutter.
Dejen hældes forsigtigt i en bradepande med bagepapir og fordeles forsigtigt (må ikke mases, da det ødelægger brødets luftighed).
Dejen efterhæver  ½ time.
1 dl kærnemælk smøres ud over brødet og en spsk sesamfrø strøes over brødet.
Bages i midten af ovnen. 200°C i ca. 20 minutter.
Brødet er godt til en grillaften, snit firkanter med en oliesmurt kniv, og brødet er let at brække.
Dette brød er mikroovnsvenligt.
 
Lav en sandwich: skær en firkant ud i sandwichstørrelse - del den i to. 
Smør den underste del med sennep, læg skinke, hønsebryst, salami eller andet på og læg en skive ost over. 
Til sidst lægges toppen af brødet på. 
I mikroovnen i ca. 1 minut for fuld power, og du har en lækker sandwich.