Logo

Fougasse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

15 g gær
500 g hvedemel (en blanding af ubleget hvedemel med to store håndfulde boghvedemel, sigtet)
cirka 3 dl lunkent vand
1 spsk olivenolie
1 pisket æggeblomme

Rør gæren og en håndfuld hvedemel ud i noget af vandet til en tynd vælling. Lad det stå 1 time. Varm resten af melet let i ovnen, bland lidt salt i, og laven fordybning i midten. Hæld gærblandingen i og så meget lunkent vand, at man får en fugtig dej. Ælt i 10-12 minutter på en let melet bordflade. Lad dejen hæve i et stort fad, drysset med hvedemel, og læg et stykke fugtigt klæde over. Når dejen er blevet dobbelt så stor, vendes den ud på et melet underlag. Slå den ned, og bred den ud. Stænk olivenolie over, og arbejd den godt ind i dejen ved at ælte jævnt i 10 minutter. Form dejen til en kugle, og læg den i en skål, drysset med hvedemel. Dæk den til med et fugtigt klæde, til den igen har opnået dobbelt størrelse.
Efter den første hævning skæres dejen igennem med en kniv, først på den ene led, derefter på den anden led. Form igen stykkerne til en kugle, og gentag. Stykkerne samles endnu en gang, deles midt over og formes til to flade brød med snit i som en "rist". Udvid hullerne med fingrene, så de ikke lukker sig under bagningen. Pensl overfladen med æggeblomme, og bag dem på en varm bageplade i 30-35 minutter ved 230ºC, til de er sprøde og gyldne. Serveres varme.

I denne opskrift bliver skorpen sprødere, hvis man stiller en beholder med varmt vand i bunden af ovnen under bagningen.

Har man nogle afskårne skiver tilovers af noget godt brød, kan man pensle dem med olivenolie på begge sider. Derefter smører man dem med tapenade eller med en god tomatcoulis og lægger nogle oliven eller ansjoser på (eller en tomatskive, hvis man har anvendt tapenade). Grilles eller steges i varm ovn, til de bobler, og serveres med salat til.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her