Logo

Grønsager ostegratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grønsager ostegratinerede

 

Denne opskrift er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.

(4 pers.)

 

# Ingredienser:

400 g kogte grønsager, fx blomkål, broccoli, gulerødder, porrer eller rosenkål

Ostesauce:

25 g smør

3 spsk hvedemel

2½ dl mælk eller grønsagsvand

1 dl piskefløde eller fløde 13 %

50 g revet, mild Danbo

½ tsk groft salt

hvid peber

1-2 æggeblommer

Gratinering:

50 g revet, mild Danbo

2 spsk rasp

25 g smør.

*

 

Fremgangsmåde: 

Smelt smørret, tilsæt melet og derefter mælk og fløde.

Lad saucen koge igennem 5-10 min.

Bland derefter revet ost i.

Smag til med salt og peber.

Lad saucen afkøle lidt og rør æggeblommerne i.

 

Læg grønsagerne i et ovnfast fad.

Hæld ostesaucen henover.

Fordel ost, rasp og smørklatter over.

Gratiner retten øverst i ovnen til den er gylden og gennemvarm.

Ovntemperatur 225 °C. Gratineringstid ca. 10 min.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 36 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• SquashSquash stammer oprindeligt fra Amerika. Den kan være gul eller grøn og kaldes også...
• Rodfrugter og peberrodsmos - en skøn grøn kærlighedBrug de gode rodfrugter til en skøn grøn "kærlighed". Rodfrugter er sunde, billige og de...
• Grøn wokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rabarbermousse på makronbundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os