
 
Tilberedningstid: ca. 2 timer Arbejdstid: ca. 30 min. 
 
25 g gær (½ pakke) 
2 ½ dl vand 
2 ½ dl ymer eller andet syrnet mælkeprodukt naturel 
100 g grøntsagsblanding (fx rødbede, selleri, gulerod) 
100 g fintvalsede havregryn (3 dl) 
1 spsk. groft salt 
1 spsk .olie 
50 g grahamsmel (l dl) 
ca. 500 g hvedemel (8 dl) 
pensling: 1 æg 
 
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand. Tilsæt det resterende vand og syrnet mælkeprodukt. Vask, skræl og riv grøntsagerne fint. Tilsæt grøntsager, havregryn, salt, olie, grahamsmel og ca. ¾ af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 45 min. ved stuetemperatur. 
Form dejen til 2 brød og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir ca. 1 time. Bag brødene nederst i ovnen ved 200 °C ca. 40 min.