![Grahamsbrød - groft fuldkornsbrød Grahamsmel er fintfomalede hvedekerner med skaldele og kim og kan derfor kaldes for fuldkornsmel. Kærnemælken gør dejen lidt elastisk og holder på fugtigheden. Smager dejligt lunt fra ovnen.](/images/articles/s2/2015/4/23/grahamsbrød---groft--fuldkornsbrød.jpg)
375 g grahamsmel
125 g flormel
1 tsk salt
1 tsk sukker
2 dl vand
25 g gær
1 ½ dl kærnemælk
Melet sigtes med salt og sukker, og kærnemælken tilsættes.
Gæren udrøres i vandet der er opvarmet til 30ºC.
Alt sammenæltes til en let sammenhængende dej, der henstilles til hævning.
Tildækket med et låg eller et klæde opvredet i koldt vand.
Når dejen er hævet til det dobbelte, formes den til et brød, der lægges i en smurt form, hvorefter dejens overflade gives nogle snit med en skarp kniv.
Efterhæves i 10-15 minutter.
Pensles og bages lysebrunt ved 200ºC