Logo

Grovbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
300 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
200 g hvedemel
100 g groft rugmel
2 tsk salt
50 g gær
31/2 dl kærnemælk

Bland hvedemel og salt, lav en fordybning i midten og smuldr gæren heri.
Lun kærnemælken, så den bliver håndvarm, og hæld den over gæren.
Lad det stå lunt og tildækket i ca. 45 min.
Ælt dejen glat og smidig og lad den igen hæve lunt og tildækket i ca.
1 ½ time.
Ælt på ny dejen igennem og form den til et aflangt brød.
Læg det på bagepladen og lad det efterhæve i ca. 15 min.
Rids overfladen let og pensl med vand.
Bag brødet ved 175º i ca. 11/4 time.
Lad det køle af på en bagerist.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flødestuvet champignonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Salat af vandmelon, rødløg og tomaterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grahamsbrød med surdejMed denne brødopskrift skal man være tålmodig, da surdejen skal stå i 1-2 dage inden...
• CognacbuddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!