Ca. ¼ hvidkål 
1 klase stenfri blå eller røde druer 
Ca. 30 g hasselnødder 
½ bundt bredbladet persille 
Ca. 3 spsk olivenolie 
Saft af ½ citron 
Sukker eller akaciehonning 
Salt, peber 
Evt. 1 spsk saft/juice
         
Hak hvidkålen fint, halvér druerne og hak hasselnødderne let. 
Bland de tre ting sammen i en salatskål. 
Hak persillen og bland den med olivenolie, citronsaft. 
Man kan med fordel bruge en el-hakker, fx den type der ofte følger med en stavblender. 
Smag til med lidt sukker/honning og salt og en anelse peber. 
Blandingen skal være lidt grødet, men er den alt for tyk så spæd evt. op med 1 spsk saft, cranberryjuice el. lign. 
Rør persilleblandingen i salaten og bland godt.
  
Tips: Opskriften giver nok salat til fire serveringer, men udgør salaten hovedparten af tilbehøret rækker den kun til 2-3.