Logo

Kartoffelgratin med hvidløg og ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kartoffelgratin med hvidløg og ost

 

Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til

 

# Ingredienser

1 kg kartofler

1-1½ tsk groft salt

friskkværnet peber

½ tsk revet muskatnød

2 hakkede skalotteløg

evt. 1 fed knust hvidløg

150 g revet Dansk Emmentaler

2,5 dl piskefløde eller mælk.

*

 

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

Læg dem lagvis med krydderier, løg øg halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.

Sæt fadet i ovnen og bag gratinen ca. 1¼ time ved 180 °C til kartoflerne er møre.

Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.

 

Tips: I stedet for Dansk Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50 g Dansk Grana sammen med 50 g Danbo.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 11 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelsalat brogetHar du en gang smagt denne lækre og sunde kartoffelsalat laver du den helt sikkert igen og...
• Brunede kartofler 2Kartoflerne kan serveres til det meste julemad, eller hvor du ellers ville servere brunede...
• Varm kartoffelsalatKartoffelsalat er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér på siden får du alle vores...
• Brombær med råcremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os