Logo

Kartoffelkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g kogte, revne kartofler
375 g sukker
8 æggeblommer
reven citronskal fra 2 citroner
60 g smeltet smør
30 g mandler
6 æggehvider
25 g rasp

Sukkeret og æggeblommerne piskes godt, den revne citronskal og de revne kogte kartofler tilsættes. Det hele røres grundigt sammen. Det smeltede smør, de fintstødte mandler (skal ikke smuttes) og raspen tilsættes, og det hele røres sammen igen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtigt i. Dejen kommes i en smurt form og bages i ca. 1 time ved 1750. Serveres kold.
Kagen bliver endnu bedre, hvis den bages som en tærte lavet af butterdej. Dejen deles i to stykker, den ene bruges til at beklæde bunden, og den anden bruges som låg – evt. flot dekoreret. Kagen bliver mere "svampet", og mandelsmagen fremhæves betydeligt. Den sidste fremgangsmåde kan varmt anbefales.Tips: Kartoffelkagen er bagt som en tærte med butterdej.
Har man lyst til selv at prøve, kan den varmt anbefales - bør spises kold

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her