Logo

Kartoffelkager bagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selvom denne ret lyder som en dessert er disse kager perfekte til blandt andet kødretter. Samtidig er retten et rigtig godt alternativ til de lidt mere traditionelle kartoffelretter. Velbekomme.

 

700 g kartofler 
2 æggeblommer 
salt og peber 
reven muskatnød 
2-3 plader butterdej (optøede) 
blå birkes 
æg til pensling
 
Skræl og kog kartoflerne møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, mos dem og rør æggeblommer, salt, peber og muskatnød i.
Lad mosen køle let af, og rul den så til en pølse ca. 7 cm. i diameter, samme som butterdejsstykkerne.
Rul butterdejen ud til ca. dobbelt størrelse og udstik 16 runde kager på ca. 7 cm i diameter.
Skær skiver af kartoffelmospølsen 3-4 cm tykke. og fordel dem på halvdelen af kagerne og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl resten af kagerne med æg, drys med birkes og læg dem oven på mosen, som låg.
Bag kagerne ved 200°C i ca. 20 minutter. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her