Logo

Kartoffelmos - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 personer

 

1 ½ kg kartofler

ca. 3 dl mælk (evt. halv mælk og fløde)

30-50 g smør

salt og hvid peber

1 bdt persille

 

Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand.

Mos de kogte kartofler og pisk mælken og smørret i til en let mos.

Smag mosen til med salt og peber.

Top mosen op på et varmt serveringsfad. drys hakket persille over og server.

 

Bagt kartoffelmos

1 kg kartofler

2 ½ dl mælk

50 g smør

salt og peber

2 æg

 

Skræl kartoflerne og kog dem i usaltet vand.

Mos de kogte kartofler, rør smør og mælk i og pisk æggene i til sidst.

Fordel mosen på et serveringsfad og læg små smørklatter på.

Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter.

Bagt kartoffelmos kan serveres.

 

Kartoffelsne

Skræl kartoflerne og skær dem i tern, kog dem  i letsaltet vand, til de er helt møre.
Pres dem gennem en kartoffelpresse lige før, de skal serveres.

 

Evt kan 1 pastinak og/eller 1 persillerod koges/moses med.

Kan pyntes med friskrevet muskatnød og bredbladet persille eller ristede hasselnøddekerner kan hakkes og drysses over kartoffelsneen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her