Logo

Kartoffelmos 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kartoffelmos 2

  

Kartoffelmos er et lækkert og mættende tilbehør. Denne opskrift er nem at tilberede og smager dejligt. Kartoffelmos er velegnet som tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullasch og bankekød.

4 portioner

 

# Ingredienser:

1 kg kartofler

1½ dl mælk

50 g smør

1 tsk groft salt

friskkværnet peber

*

 

Fremgangsmåde: 

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, 20-30 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre.

Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.

Tilsæt smørret og pisk mosen let.

Smag til med salt og peber.

 

Tips: Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt.

En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en sammenkogt ret, som et låg.

Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.831 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kartoffelgullasch - i trykkogerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kartoffel- og porresuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Meyers brunede kartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Få varmen med lune kastanjerFriske kastanjer er en hyggelig og klassisk vinterspise. Nyd dem enkelt, bare med lidt...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!