Logo

Kartoffelmos med stegte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En klassiker fra barndommens dage: kartoffelmos med sprødstegte løg. Passer til næsten alt, og smager også godt uden noget til.

En klassiker fra barndommens dage: kartoffelmos med sprødstegte løg. Passer til næsten alt, og smager også godt uden noget til.

 

3 løg

25 g smør og 1 spsk (oliven)olie

300 g kartofler

1,5 dl mælk

30 g smør

salt, peber og lidt muskat

purløg

 

1. Løg hakkes fint og steges gyldenbrune i 25 g smør og 1 spsk (oliven)olie ved mellemvarme og under stadig omrøring.

 

2. I mellemtiden skylles og skrælles kartoflerne, som koges møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre et øjeblik og mos dem.

 

3. Mælk og 30 g smør bringes i kog sammen med salt, peber og lidt muskat.

Bland det i kartoffelmosen sammen med løgene og rør det hele godt sammen.

Serveres med et drys af snittet purløg.

 

Kan serveres sammen med Frikadeller - en anderledes klassiker fra dag 1.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 5.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her