
Kartoffelsalat er en klassiker i det gamle danske køkken.
Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter på kartoffelsalat samlet ét
sted. Velbekomme!
#
1.5 kg kogefaste små kartofler 
75 g yoghurt 
60 ml mayonnaise 
60 ml cremefraiche 18% 
1 spsk dijonsennep 
3 spsk friskpresset citronsaft 
8 forårsløg i tynde skiver 
2 stængler blegselleri 
3 spsk friskhakket bredbladet persille 
3 spsk friskhakket mynte 
3 spsk friskhakket basilikum 
salt og peber 
Pynt: forårsløg, persille- mynte- og basilikumkviste
*
En ¾ fyldt gryde med letsaltet vand bringes i kog.  
Kartofler koges heri, ca. 15-20 min. 
Afdryppes og stilles i køleskab 1 time. 
Skæres i kvadrater af ca. 2 cm.
I en skål sammenrøres; yoghurt, mayonnaise, cremefraiche, sennep, citronsaft, forårsløg, selleri og krydderurter. 
Smages til med salt og peber, hvorefter kartoflerne vendes i. 
Hæld salaten i en skål og pynt med krydderurtekviste.
En særdeles velegnet salat til en sommer-picnic. 
Se flere opskrifter på kartoffelsalat