
 
Nyd de nye kartofler
i deres korte sæson. De skal ikke have lang tilberedning og er bedst sat sammen
med ganske få ingredienser. Her har vi brugt smør, dild og persille. 
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
# Ingredienser til Smørdampede kartofler med
krydderurter:
1 lille bundt dild 
1 lille bundt
persille 
500 g nye kartofler 
salt og peber 
25 g smør 
*
Sådan laves Smørdampede
kartofler med krydderurter:
Skrub kartoflerne
rene og skær dem i skiver eller både. 
Læg dem i en
sauterpande og krydr med salt og friskkværnet peber. 
Tilsæt smør og 2 dl vand
og giv det et opkog. 
Skru ned og lad
kartoflerne simre under låg, til de er næsten møre (8-10 min.). 
 
Skyl og tør dild og
persille og hak bladene med en kniv. 
Tag låget af
kartoflerne og kog væsken næsten helt ind. 
Vend de friskhakkede
krydderurter i kartoflerne. 
Server som tilbehør
til et stykke stegt fisk eller kød. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
 
----------- ooo OÔO ooo -----------