Logo

Lækkert italiensk basilikumbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


Det er et lækkert lille tilbehør til fx salater. Smager dejligt og opskriften er nem at huske i hovedet.

#

Dej:
3 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk honning
1 tsk salt
500 g hvedemel

Olie med basilikum til ovenpå:
½ dl olivenolie
3 spsk basilikum (tørt eller friskhakket)
3 fed hvidløg
3 tsk salt
*


Dejen:
Honning og salt kommes i vandet og gæren røres ud deri.
Melet tilsættes og dejen æltes godt.
Stilles tildækket til hævning 1½ time.

Derefter formes dejen til et lidt aflangt brød ca. 1½ cm højt.
Det lægges på bagepladen og stilles igen overdækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.


Olien kommes i en lille skål og basilikum kommes i.
Hvidløgsfeddene presses også ned i skålen og det hele røres rundt.


Når brødet er hævet, prikkes huller i brødet med fingrene og olie-basilikum blandingen pensles ovenpå, og så bages brødet i 15 min. på 200-225 °C.


Når brødet er afkølet lidt, skal det skæres i forholdsvis tynde "pinde" og serveres.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.509 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PladebrødHurtigt og enkelt bager du dette gode brød. Dejen røres bare sammen. Enkelt. Melsorterne...
• Tsourekia - Græsk påskebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblebrød med kokos og æblesmørSeptember er højsæson for danske æbler, så vi har både bagt et lækkert brød med æble og...
• Squash-ostesouffleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os